🧩 Integrasjoner
[Integrasjoner] Visma Business (via CloudConnector)
Oppdatert over en uke siden

Innhold

1. Introduksjon

Accountflow kan integreres mot Visma Business ved å benytte ConnectMyApps sin CloudConnector løsning. Denne henter ut regnskapstransaksjoner til avstemmingsløsningen på nett.

2. Oppsett på server

For å sette opp integrasjonen må du ha mulighet til å installere CloudConnector-applikasjonen på serveren som huser databasen knyttet til Visma Business. CloudConnector er en .NET applikasjon som kan kobles opp mot databasen som Visma Business benytter.

En administrator/IT-ansvarlig for denne serveren må installere CloudConnector-applikasjonen og lage en unik/ny databasebruker som kun har lesetilgang til databasen. En står fritt til å velge brukernavn og passord for dette selv da dette skal settes opp i Accountflow på et senere tidspunkt.

Når denne er installert og kjørt vil du få en en CloudConnector Key som du trenger til oppsettet i Accountflow.

Oppsummert, må følgende opplysninger må noteres for å kunne fullføre oppsettet i Accountflow:

• Serveradresse

• SQL Brukernavn

• SQL Passord

• Databasenavn

3. Oppsett i Accountflow

Oppsettet i Accountflow kan gjøres av en superadministrator, med tilgang til Accountflow, etter at opplysningene er mottatt fra oppsettet på server.

1. Logg inn på www.accountflow.net

2. Velg Selskap under OPPSETT & ADMIN i hovedmenyen til venstre

3. Velg Legg til Selskap

4. Velg ConnectMyApps under Regnskapssystem

5. Velg Visma Business under Connect My Apps Integrations

Og fyll inn feltene:

1. ConnectorKey: Dette er nøkkelen som CloudConnector har generert.

2. Servername: Dette er navnet på serveren. Det er samme som det som skrives inn sammen med brukernavn og passord når man kobler til databasen på serveren.

3. Databaseusername og Password: Dette er brukernavnet og passord til brukeren som er opprettet for denne integrasjonen.

4. Databasename: Dette er navnet på databasen som Visma Business bruker og skal fylles inn her.

Når opplysningene er lagt inn kan ønsket klient velges fra plukklisten.

4. Sette opp et selskap i Accountflow

Velg Legg til Selskap

1. Velg ConnectMyApps under Regnskapssystem

2. Velg Visma Business under Connect My Apps Integrations

3. Velg hvilken klient du ønsker og koble opp

4. I skjemaet, fyll ut:

• Organisasjonsnummer

• Periodetype: Månedlig (den generelle avstemmingsfrekvensen)

• Ansvarlig Bruker: Bruker (den som skal ha overordnet ansvar for avstemmingen)

• MVA Rapporteringsfrekvensen

• Selskaps-gruppe

• Huk av hvilke maler som er akutele for kunden

• Legg inn Altinn integrasjon, hvis du har satt opp organisasjons-oppsett huk av denne.

• Trykk på Lagre