[Oppsett] Hvordan sette opp Altinn-integrasjonen i Accountflow
[Oppsett] Hvordan sette opp Altinn-integrasjonen i Accountflow

Se hvordan du kobler opp Altinn til Accountflow

Daniel Jara avatar
Skrevet av Daniel Jara
Oppdatert over en uke siden

Innhold:

1. Logg inn i Altinn

Trykk på navnet/selskapsnavnet ditt øverst til høyre. Velg den klienten du skal sette opp integrasjonen mot og trykk på innstillinger.

2. Velg avanserte innstillinger

Trykk på avanserte instillinger.

3. Registrer datasystem

Scroll deg ned til registrer datasystem. Legg inn en beskrivelse, velg type datasystem: "Accountflow" og lag et selvvalgt passord.

4. Finn ID-nummer

Du vil deretter få opp en linje under med ID-nummer. Det er dette ID-nummeret, og passordet ditt fra steg 3, som du skal benytte i steg 5.

5. Sette opp Altinn i Accountflow

Du har to ulike muligheter for å koble opp Altinn i Accountflow:

5.1. Sette opp Altinn for alle selskap i organisasjonen

5.1.1) Åpne Accountflow og trykk på Organisasjon under OPPSETT & ADMIN i hovedmenyen til venstre.

5.1.2) Trykk på penn-ikonet under tabellen TILTAK for å endre innstillingene på det øverste selskapet i strukturen. For et regnskapsbyrå vil det være regnskapsbyrået.

5.1.3) Fyll inn Altinn Datasystem ID og Altinn Datasystem passord og huk av: ☑️ "Legg til Altinn integrasjon til alle klienter i organisasjonen".

5.1.4) Trykk Send inn og da er Altinn satt opp på alle selskap i organisasjonen selskapet.

5.2. Sette opp Altinn på enkelte selskap

5.2.1) Åpne Accountflow og trykk på Selskap under OPPSETT & ADMIN i hovedmenyen til venstre.

5.2.2) Trykk på penn-ikonet under tabellen TILTAK for å endre innstillingene.

5.2.3) Fyll inn Altinn Datasystem ID og Altinn Datasystem passord.

5.2.4) Trykk Lagre og da er Altinn satt opp på dette selskapet.

6. Sett opp egen brukertilgang til Altinn

Dersom du ikke har satt opp egen alternativ pålogging til Altinn for system, så gjøres dette slik.

Gå til Altinn og trykk på innstillinger og avanserte innstillinger slik du gjorde i steg 1 og steg 2.

Bla deg ned til innloggingsinformasjon. Legg inn et brukernavn, passord og mobilnummer hvis noe av dette mangler.

Sørg for at boksen: ☑️ "tillat innsending fra applikasjonen eller system med dette brukernavnet og passordet" er huket av og trykk lagre.

Gratulerer, nå er Altinn satt opp i Accountflow! 🌟

Vil du vite hvordan du henter ut informasjonen fra Altinn i Accountflow?

Les veiledningene ved å trykke på knappene under: