[Oppsett] Hvordan sette opp kontoplan

I denne gjennomgangen så skal vi forklare hvordan man setter opp et selskap første gang du bruker Accountflow

Daniel Mortensen avatar
Skrevet av Daniel Mortensen
Oppdatert over en uke siden

Under Oppsett & Admin, trykk på avstemming.

Sjekk at du er inne i "kontoplaninstillinger" fanen øverst på siden.

Her vil Accountflow vil kun vise kontoer fra økonomisystemet som det har vært transaksjoner på, skjermen vil se omtrent slik ut:

Kontoplan knapper

Her vil vi forklare hva knappene i skjermbildet over brukes til.

Vi starter med disse:

Disse knappene brukes til å filtrere eller finne fram spesifikke kontoer.
Filtre vil vise alle de forskjellige filtrene du kan bruke til å finne kontoer. Dette ser slik ut:

Skjulte kolonner: det som blir huket av her vil forsvinne fra oversikten under.
Trykk velg for å iverksette endringer.

Bruk søkefeltet for å søke etter spesifikke kontoer:

For å fjerne alle filtre og søkeord, trykk på tilbakestill instillinger.

Du kan også fjerne ett og ett filter ved å trykke på krysset i boblene:

Til høyre på skjermen har du disse tre knappene:

Vis: lar deg bestemme hvor mange kontoer som skal vises på siden samtidig.

Se: lar deg bestemme tekststørrelsen.

Eksporter: trykk på denne for å eksportere tallene/informasjonen til PDF, CSV eller Excel fil.

Betydning og funksjoner av knapper og kolonner i kontolisten

Bruk denne knappen for å sortere kontoene etter kolonnens verdi.

Bruk denne knappen for å endre feltets verdi, for eksempel til å endre kontomapping i kolonnen Standard kontomapping

Bruk denne knappen for å se kontoen på transaksjonsnivå.

Kolonner:
ID er konto ID som er hentet fra deres ERP system.

Beskrivelse kolonnen viser en beskrivelse av hva kontoen brukes til.

Standard Kontomapping viser hvilken konto kontoen er mappet til, bruk blyant knappen som beskrevet over for å endre mappingen.

Mal beskriver hvilken mal kontoen tilhører, bruk blyant knappen for å endre mal for kontoen.

Ansvarlig viser hvem som er ansvarlig for avstemming av den bestemte kontoen, dette kan også endres med blyant knappen.

Kontofrekvens beskriver hvor ofte kontoen skal avstemmes, her står man fritt til å velge frekvens. Kontoer med halvårlig frekvens vil for eksempel bare dukke opp i periode 6 og 12, slik at du slipper å ta stilling til disse hver periode.

Aktiver konto - Alle kontoer mellom 1000 - 2999 kommer inn i Accoutflow som Aktivert, da dette er tiltenkt balansen. Det er også mulig å aktivere kontoer på resultat-filteret.

Dokumentasjon påkrevd beskriver om kontoen trenger dokumentasjon (vedlegg eller en kommentar) for å godkjennes. Dette kan du lett bestemme selv, ved å trykke krysset eller haken for kontoen.

Koblet beskriver om kontoen som er importert fra økonomisystemet er koblet til en konto i Accountflow.

Masseendring av kontoverdier

Helt til slutt vil jeg vise deg hvordan du kan endre verdier for mer enn en konto ad gangen. For å gjøre dette har vi en siste kolonne med sjekkbokser på vestre side:

Om du markerer en eller flere kontoer i denne kolonnen, vil det dukke opp en ny meny med de samme kolonnevalgene som er beskrevet over:

Her endrer du verdiene du vil, og trykker lagre. Alle de markerte kontoene vil da endres.