[Oppsett] Hvordan sette opp forholdsmessig fradrag

Denne artikkelen beskriver hvordan man setter opp klienter som har forholdsmessig fradrag mva

Sebastian Jara avatar
Skrevet av Sebastian Jara
Oppdatert over en uke siden

For at Accountflow skal kunne avstemme forholdsmessig fradrag i mva-avstemmingen, kreves det at man legger opp et eget oppsett for dette.

Dette vil gjelde regnskapssystemer som oppretter en egendefinert mva-kode til bruk for forholdsmessig fradrag. Man kan enkelt sette opp den tilsvarende prosenten som skal benyttes på følgende måte:

1. Gå til mva-innstillinger

Her vil du se hvilke koder som ikke er koblet, og som man trenger å koble opp.

2. Velg "+ Legg til"

3. Fyll ut informasjon om mva-koden

Mva-kode: Den egendefinerte koden som skal kobles opp

Type:

• Grunnlag - Kode som er egendefinert og som også er rapporteringspliktig for grunnlaget

• Mva - Oppsett for koder det kun rapporteres beløp på, uten grunnlag

• Omvendt avgift - Oppsett for en kode for omvendt avgiftsplikt

SAF-T: SAF-T koder som mva-koden rapporteres på

Prosent: Mva-prosentsats som koden benytter

Konto: Den hovedbokskontoen mva-koden bokfører mva-beløpet på

Forholdsmessig fradrag: Hukes av for å definere mva-kodens forholdsmessige fradrag

Forholdsmessig fradragssats: Prosentandel som benyttes til forholdsmessig fradrag, fra 100% og nedover