Hvordan endre feriepengeinnstillinger

Denne artikkelen viser hvordan man avstemmer feriepenger og endrer på innstillingene

Kristine Elisabeth Austin avatar
Skrevet av Kristine Elisabeth Austin
Oppdatert over en uke siden

Innhold

1. Åpne Lønn i Accountflow

2. Gå til Feriepenger

3. Velg kontoer for å danne feriepengegrunnlag

4. Oppdater prosentsats og sone

5. Bruk av flere satser

6. Sett opp flere avgiftssoner

7. Forklaring av avvik

1. Åpne Lønn i Accountflow

Trykk på Lønn under AVSTEMMING i hovedmenyen på venstre side:

2. Gå til Feriepenger

Klikk på Feriepenger i menyen:

3. Velg kontoer for å danne feriepengegrunnlag

Du velger selv hvilke kontoer som påvirker feriepengegrunnlaget under Lønnsinnstilllinger (tannhjulet oppe til høyre):

4. Oppdater prosentsats og sone

Når du har satt kontoene du ønsker skal være med i feriepengegrunnlaget, kan du trykke på Oppdater hovedprosentsats og sone - dersom de skal endres:

Om du står i en allerede godkjent periode vil du ikke få trykket på boksen. Du må da oppheve godkjenning av perioden eller gå til en periode fremover i tid, som enda ikke er godkjent

Når du får opp innstillinger for feriepenger kan du krysse ut hovedsatsen og sonen som ligger der fra før av ved å trykke på krysset:

Deretter klikker du på linjen "Vennligst velg" og vil få opp alle valgmuligheter. Velg så den du skal ha som hovedsats/sone og klikk "lagre"

5. Bruk av flere satser

Nå ligger hoved prosentsatsen øverst, med grunnlaget for feriepenger.

For å rette avvik som følge av feriepenger med annen sats (f.eks. feriepenger over 60 år, uten feriepenger osv.) fyller du inn lønnsgrunnlaget som gjelder de ansatte med denne satsen ved å trykke på blyanten til høyre. Beregningene endres da automatisk og rekalkulerer seg ut fra det nye grunnlaget:

6. Sett opp flere avgiftssoner

Under feriepengeberegningen har du en oversikt over AGA av Feriepengene. Om du har flere soner enn hovedsonen, legger du inn grunnlaget for hver sone ved å klikke på blyanten til høyre for sonen:

7. Forklaring av avvik

Til slutt kan du legge til forklaringer for avvik dersom du ender opp med noe her: