Gå til hovedinnhold
Alle samlinger🗂️ Anlegg
4. Anleggskategorier - Opprettelse

Dette artikkelen handler om hvordan man oppretter Anleggskategorier i Accountflow.

Waqas avatar
Skrevet av Waqas
Oppdatert over en uke siden

Ved å trykke Legg til kategori får man opp et vindu.

​Her vil Predefinerte kategorier ofte greie å autofylle flere av feltene, men alt kan også redigeres manuelt etter behov.

Følgende er viktig å forstå:
Alle kontofeltene må utfylles manuelt.
En kategori skal alltid ha en Eiendelskonto, og det finnes tilfeller hvor en Avskrivningskonto og/eller en Justeringskonto også følger med.
Alle kontoene skal være unike.
En konto skal ikke brukes i mer enn ett felt.

Dette er feil:

Dette er riktig:

Valgmulighetene man har av kontoer er basert på de kontoene som fikk malen "Anlegg" i Kontoplaninnstillinger.

Dersom Avskrivningskonto og/eller Justeringskonto ikke trengs må man velge "Ikke i bruk".

Her er et eksempel på korrekt utfylte kontofelter:

Dersom en konto har blitt lagt til i en kategori vil den ikke være tilgjengelig for flere kategorier.
Kontoen er da "brukt opp".

Eksempel:

Har man alt opprettet en kategori med Eiendelskonto 1010, så finner man ikke konto 1010 som et valgalternativ i feltet for neste opprettelse.

Når en kategori først har blitt opprettet er den tom, og tomme anleggskategorier er ikke synlige. Etter opprettelsen må anlegg legges til.